Uite ZTE Nubia Focus Pro 5G pareri si pret in Romania. Astazi ne indreptam privirea catre ZTE si va propunem ca impreuna sa parcurgem modelul Nubia Focus Pro. Va mentionam ca dupa o lunga perioada de pauza, ZTE reintra oficial pe piata din Romania.

Daca nu ne inselam, unul din utimele modele ZTE comercializate in Romania a fost Blade A610 Plus (lansat Martie 2017). Dupa 7 ani de pauza (speram ca ZTE si-a reincarcat bateriile 🙂 ), ne pare bine sa vedem ca producatorul chinez redevine activ (in mod oficial) pe segmentul de telefoane mobile din Romania.

Va precizam ca pe langa Nubia Focus Pro, producatorul a mai lansat alte 3 modele (Nubia Focus, Nubia Neo 2 si Nubia Music). Pe acestea le vom explora in perioada urmatoare. Cu aceste aspecte precizate, revenim la subiectul zilei de azi.

Terminalul Nubia Focus Pro este un device mid-range (cu cateva parti premium) care aduce destul de multe dotari interesante. Cele care ne-au atras atentia sunt chipset-ul, stocare rapida (spre foarte rapida), camera principala cu OIS si multi megapixeli si panoul LCD calitativ.

Cum ne-am cam lungit cu partea introductiva, inchidem abrupt acest segment cu detalii despre cat costa device-ul. Va informam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru pretul de 1600 lei (8GB RAM/256GB).

ZTE Nubia Focus Pro pareri

CE NE PLACE

# ZTE Nubia Focus Pro pareri – Chipset-ul

Smartphone-ul utilizeaza motorizarea Unisoc Tangula T760. Avem de-a face cu un chipset modern si decent de performant. Pe partea de ‘modernitate’, propulsorul dispune de tehnologie pe 6nm (nu-i rau), 8 nuclee (din care 4 sunt Cortex A76 2.2GHz), procesor grafic Mali G57 MC4 780MHz (4 nuclee grafice), capabilitate captura video 4K 30fps, suport pentru stocare vitezista tip UFS 3.1 etc.

Ca si performanta, Unisoc T760 atinge in Antutu 9 scorul de aproximativ 425.000 puncte. Nu-i rau 🙂 Conform acestui scor, procesorul performeaza similar cu motorizarea MediaTek Dimensity 7020. Perfect decent 🙂 Aaa… sa nu uitam. Propulsorul Dimensity 7020 echipeaza terminalul Motorola Moto G54 Power (device testat de echipa GadgetLab).

Inchidem acest punct al articolului cu detalii despre stocare si RAM. Nubia Focus Pro dispune de setup-ul 8GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 3.1. Avand in vedere performantele CPU-ului Unisoc T760, noi consideram ca setup-ul RAM + stocare este perfect adecvat.

# ZTE Nubia Focus Pro pareri – Camera principala

ZTE a dezvoltat pentru device un senzor primar destul de potent. ZTE a ‘botezat’ camera/sistemul foto Neovision. El contine elemente precum senzor 108MP (Samsung HM6), apertura F1.75, tehnologie OIS, 5 distante focale, capabilitate captura video 4K 30fps, capabilitate captura foto RAW HDR si RAW super night (fotografiere pe noapte). ‘Suna’ bine 🙂

Pe langa specificatii bune, camera atrage atentia si prin design. Ea dispune de forma circulara (modulul arata foarte bine, insa iese mult in afara carcasei), buton fizic tip slider (porneste aplicatia de camera) si buton touch pentru capturare poze (ambele butoane sunt asezate pe marginea dreapta).

ZTE Nubia Focus Pro pareri

Ce alte dotari interesante mai are device-ul ?

# Panou LCD 6.72 inci, 2400×1080 pixeli, refresh 120Hz, rata touch sampling 240Hz

# Baterie 5000mAh cu fast charging 33W

# Spate din sticla, profil slim de 8.5mm

# Conectivitate – 5G, Dual SIM, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, USB C 2.0, scanner amprente (in butonul de power)

ZTE Nubia Focus Pro pareri – CE NU NE PLACE

# Nu are boxe stereo

# Fara un minim de protectie la apa/praf (macar un IP52)

# Camera principala are senzori de umplutura – 5MP ultra-wide + 2MP bokeh

# Fara slot MicroSD si jack 3.5mm

CATEVA OBSERVATII

Din pacate, pare ca ZTE nu este la curent cu cerintele clasei mid-range. Pentru un smartphone din segmentul 1500 – 1600 lei, absenta boxelor stereo si a protectiei la apa/praf nu poate fi acceptata.

Apoi, ce cauta senzorii 5MP + 2MP alaturi de potentul senzor 108MP ? Asta nu este in regula. Producatorul trebuia sa renunte la senzorul 2MP si sa echipeze device-ul cu o camera ultra-wide adecvata (12-13MP, AF, filmare 4K).

Daca ar fi sa mai criticam ceva, inclusiv prezenta panoului LCD nu prea este ok. Telefonul trebuia sa fie dotat cu ecran OLED/AMOLED.

GANDURI DE FINAL

Asa per total, ZTE Nubia Focus Pro este un telefon mid-range decent. Smartphone-ul arata bine, are un procesor destul de rapid, stocare vitezista si destul de multe alte dotari interesante.

Insa, dispozitivul sufera de cateva lipsuri ce nu pot fi trecute cu vederea (fara boxe stereo, fara protectie la apa/praf, fara OLED, fara camera ultra-wide etc). Avand in vedere aceste aspecte, pretul de 1600 lei nu este justificat. Ca sa va faceti o idee precisa despre acest aspect, terminalul Motorola Edge 40 (review) este disponibil pentru 1350 lei. Edge 40 este net, net superior in comparatie cu modelul ZTE.

Avand in vedere cele spuse, un prag realist de pret pentru terminalul ZTE este de 1100 – 1200 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata MiFavor
  • Senzori – compas, magnetic, proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, deblocare faciala
  • Camera selfie 32MP, fixed focus, video 1080p
  • Culoare – negru; 222 grame
  • Altele – GPS/AGPS/GLONASS
  • Accesorii – husa, folie, incarcator

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).