Iata ca aglomerata piata de telefoane mobile intampina cu bratele deschise modelul de nisa ZTE Nubia Red Magic. Spunem model de nisa deoarece smartphone-ul este dedicat gaming-ului. Terminalul are cateva elemente hardware comune cu un alt model de gaming, in speta smartphone-ul RAZER Phone.

Inainte de a trece in ‘revista’ configuratia hardware, vrem sa abordam un aspect foarte important si anume design-ul. Spatele este metalic iar ca si aspect arata ca si un OZN (fara nici o exagerare). ZTE a incorporat aici o ‘dunga’ LED care poate reda intreg spectrul de culori RGB (16.8 milioane).

Scopul acestui ‘neon’ este de a crea o atmosfera speciala atunci cand savurezi jocurile preferate. Suntem convinsi ca pe timp de noapte, spatele telefonului arata pur si simplu demential. Vrem sa mentionam ca iluminarea LED poate fi configurata pentru a reda diverse culori.

Pentru a pastra telefonul cat mai rece in timpul sesiunilor prelungite de gaming, producatorul chinez a inclus pe spatele metalic un sistem de racire compus din trei ventilatoare.

Daca in timpul sesiunilor de gaming nu doresti sa fii deranjat de apeluri, mesaje sau notificari, terminalul incorporeaza un buton fizic care odata apasat, activeaza modul gaming.

In cel mai slim sector, terminalul masoara doar 6.85 milimetri. Spatele metalic devine mai gros (9.5 milimetri) in zona unde sunt plasate sistemul de racire si iluminarea LED.Trebuie sa recunoastem ca ZTE a creat un flagship cu look spectaculos. Lasand deoparte design-ul, cum stam cu hardware-ul? ZTE Nubia Red Magic este un smartphone foarte performant care ascunde sub capota 8GB de RAM si procesorul Snapdragon 835. O configuratie perfect potrivita pentru un gaming intensiv.

Toata ‘actiunea’ se petrece pe ecranul 18:9 IPS LCD dotat cu diagonala de 6 inci si rezolutie de 2160×1080 pixeli. Pentru protectie, brandul chinez a invelit intreaga parte frontala cu sticla ultra-durabila Dinorex T2X-1.In ceea ce priveste sunetul, producatorul nu a reusit sa incorporeze pe noul Nubia Red Magic un sistem audio cu doua boxe . Avem in schimb un difuzor optimizat cu tehnologia audio DTS. Avand in vedere sistemul de ventilatie si iluminarea LED, putem intelege faptul ca nu a mai ramas loc in telefon pentru un sistem audio cu boxe stereo.

Alte detalii  atractive sunt acumulatorul de 3800mAh (cu fast charging), camera principala non-duala de 24MP si sistemul de operare Android 8.1.O fi noul ZTE Nubia Red Magic un device de nisa, insa este unul foarte special. Ca si aspect arata pur si simplu demential (fara nici o exagerare) iar hardware-ul este fara discutie puternic. Daca ar fi sa criticam ceva este lipsa boxelor stereo si dotarea device-ului cu panou IPS.Insa, toate aceste critici dispar datorita preturilor neasteptat de normale. Versiunea cu 6GB RAM costa 398 dolari iar modelul de varf (motorizat de 8GB RAM) are pret de 477 dolari (preturi valabile pentru China).

Specificatii pentru ZTE Nubia Red Magic

  • Display LTPS IPS LCD 18:9, diagonala de 6 inci, rezolutie Full HD+ (2160×1080 pixeli), 403PPI, raport screen-to-body 78.5%, sticla Dinorex T2X-1
  • Procesor octa-core 64-bit Qualcomm Snapdragon 835 MSM8998 2.45GHz, chipset grafic Adreno 540 de 653MHz
  • Android 8.1 Oreo (interfata grafica Nubia Red Magic OS)
  • 6GB RAM si 64GB ROM sau 8GB RAM si 128GB ROM; fara slot MicroSD
  • Camera principala 24-megapixeli cu flash LED dual-tone, lentile cu deschidere F1.7, senzor ISOCELL, lentile 6P, NeoVision 7.0
  • Camera secundara 8-megapixeli, deschidere F2.0, lentile wide 76.9 grade
  • Carcasa din metal
  • Iluminare RGB, sistem de racire dotat cu 3 ventilatoare, buton fizic dedicat pentru gaming
  • Amplificator audio TAS2555, sunet DTS, 32-bit/384kHz audio
  • 4G VoLTE, slot Dual SIM, WiFi 802.11 ac dual-band, 2×2 MU-MIMO, Bluetooth 5.0 BLE, port USB tip C cu OTG, GPS/GLONASS/Beidou, jack de 3.5mm
  • Acumulator de 3800mAh cu fast charging
  • Scanner de amprente (pe spate), compas, giroscop
  • 158.1× 74.9x 9.5 – 6.85mm si 185 grame
  • Culori: rosu sau negru

Via: Gsmarena.com Sursa: Nubia.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).